Circular fashion 2.0

Duurzaamheid, hergebruik en kwaliteit zijn voor steeds meer mensen vaste waarden in hun lifestyle. Waar dit eerst vooral doorsijpelde in voeding, alternatieve energiesoorten en de bouwwereld, krijgt de modewereld inmiddels steeds meer aandacht. Deze branche behoort namelijk tot de meest vervuilende industrieën, niet alleen door het productieproces en transport, maar ook door de vergankelijkheid van de mode, steeds meer collecties per jaar en prijzen die letterlijk onmogelijk zijn, zo laag. Circular fashion is een andere benaming van duurzame mode. Een van de meest duurzame manieren om met kleding om te gaan is door tweedehands te dragen en door ‘miskopen’ te gunnen aan iemand die er wel blij mee kan zijn. Voor-gedragen faciliteert dit proces op een 2.0 manier. Namelijk door kritisch in te kopen en uitsluitend stukken te selecteren die fris en schoon zijn, van hoge kwaliteit en eruitzien als nieuw. De oprichter en bedenker van Voor-gedragen, Henny Kruger, had haar vriendinnen en zichzelf in gedachten bij de ontwikkeling van het concept: veeleisend, kritisch en zelfbewust. Met oog voor de toekomst van onze aarde! Ook wilde zij een warme plek creëren waar iedereen zich welkom voelt.
Zo ontstond Voor-gedragen.
Voor-gedragen is een winkel in Uithoorn met gedragen merk- en designerkleding. Voor-gedragen richt zich op zelfbewuste vrouwen met een eigen kledingstijl. Deze vrouw kent zichzelf en weet wat ze wil. Ze loopt niet achter elke modegril aan, maar is absoluut trendy en heeft stijl.

Van pre-loved naar re-loved

Voor-gedragen is geen budget 2e handswinkel. Ons concept past naadloos in de hedendaagse maatschappelijke tendens van aandacht voor hergebruik en duurzaamheid. Wij willen een ankerpunt zijn in de stijl van onze klanten, laten zien dat hergebruik leuk is. Bij ons ervaar je hoe gaaf het is om je garderobe aan te vullen met items die aan hun tweede leven beginnen. Het draait het om fijne mode, in een stijl die bij jou past. We zijn ervan overtuigd dat klasse en stijl langer meegaan dan één eigenaresse. Door kwaliteitskleding te herkansen wordt zij beter benut, en de koper geniet van een “nieuwe” outfit met extra’s, zoals een schoon geweten en een financiële meevaller ;). Zo wordt pre-loved dus re-loved.

Nieuwe basics

Naast gedragen merk- en designerkleding biedt Voor-gedragen een doordachte collectie aan basisstukken, musthaves voor elke vrouw. Hiermee stelt Voor-gedragen verrassende combinaties samen: ‘preloved meets new’. Onze basiscollectie is zo gekozen dat deze ook verantwoord is, zowel qua milieu-impact als op gebied van fair fashion. Vraag er gerust naar, wij vinden het geweldig dat uit te leggen.

Koffietafel

Voor-gedragen is tenslotte ook een ontmoetingsplaats, een plek waar je graag komt. Die je het gevoel geeft dat je het centrum bent waar de winkel om draait. Een ontmoetingsplek waar je je eigenlijk meer vriendin dan klant voelt. En toevallig omgeven bent door een geweldige kledingcollectie die soms zelfs dagelijks wisselt.
Goede koffie en thee (fairtrade natuurlijk!) met lekkers erbij mogen absoluut niet ontbreken. Schuif dus gezellig aan, klets lekker bij en ontmoet andere gasten. Of kijk gewoon even ongestoord rond.

Voor wie

Onze collectie wordt samengesteld voor de zelfbewuste vrouw van 30 plus. Drukke baan, goed sociaal leven, met voldoende middelen om aan zichzelf te besteden. Kleding biedt haar de mogelijkheid zich (nog) zelfverzekerder te voelen. En laat haar stijl zien. Een stijl die niet te vangen is in trends en grillen. Ze is niet gevoelig voor merknamen, wél voor kwaliteit. Wat ze draagt moet goed aanvoelen en ervoor zorgen dat zij zich optimaal voelt! Waar ze koopt, wil ze gezien en gehoord worden. Ze combineert nieuw met preloved.